Main menu

Background

လေ့လာသုံးသပ်သင့်သည့် ကြက်သွန်နီ

Sun, 10/21/2012 - 07:38 -- Anonymous (not verified)

ပခုက္ကူကုန်စည်ဒိုင်ရဲ့ စားဖိုဆောင်သုံးသီးနှံဖြစ်တဲ့ ကြက်သွန်နီ အဝင်အထွက် စာရင်းတွေကို လေ့လာရရင် ၂၀၁၂ ခုနှစ်၊ အောက်တိုဘာ ၁ ရက်မှ ၁၉ ရက်ထိ အဝင်ပိဿာချိန်ပေါင်း ၃၄၁၀၀၀ ရှိပြီး၊  မန္တလေးကို အထွက်ပိဿာချိန် ၃၀၅၅၅၊ ရန်ကုန်ကို အထွက်ပိဿာချိန် ၇၂၇၃၀ ရှိတော့ အထွက်စုစုပေါင်းက ၁၀၃၂၈၅ ပိဿာရှိပါတယ်။ အဝင်အထွက် စာရင်းအရ အောက်တိုဘာ ၁ ရက်မှ ၁၉ ရက်ထိ မှာပဲ ပခုက္ကူမှာ ပိဿာချိန် ၂ သိန်းကျော် ကျန်ပါတယ်။ ယခင်လက်ကျန် တော် တော်များများရှိနေခဲ့ပြီး၊ နယ်တွေမှာလည်း လက်ကျန် များနိုင်တယ်လို့ အသင်းရဲ့ ဒုတိယဥက္ကဌ ဦးလေးသိမ်းက  ခန့်မှန်းပြောဆိုပါတယ်။ လက်ကျန်ကြက်သွန် တွေအနေနဲ့ အရောင်ပျက်တာ၊ အခွန်လန်တာတွေတော့ဖြစ်နေပြီလို့လဲ ပြောပါ တယ်။ ဈေးနှုန်းတွေအနေနဲ့ အောက်တိုဘာ ၁ ရက်မှ ၅ ရက်အတွင်း တစ်ပိဿာ ၆၀၀ ကျပ် - ၅၀၀ ကျပ် - ၄၀၀ ကျပ်ပုံမှန်ကနေပြီး၊ တက်ရိပ်သန်းပြီးလာပါတယ်။ ၁၉ ရက်နေ့မှာ တစ်ပိဿာ ၇၀၀ ကျပ် - ၆၀၀ ကျပ် - ၅၀၀ ကျပ်ဖြစ်ခဲ့ပြီး၊ ကြား ရက်တွေမှာ တစ်ပိဿာ ၇၅၀ ကျပ် - ၆၅၀ ကျပ် - ၅၅၀ ကျပ်ဈေးတွေ ဖြစ်ခဲ့ တာကိုလည်း လေ့လာရပါတယ်။ ပခုက္ကူဈေးပတ်ဝန်းကျင်မှာ လက်လီအနေနဲ့ တစ် ပိဿာ ၈၅၀ ကျပ် - ၇၅၀ ကျပ် - ၆၀၀ ကျပ်ထိ စုပုံပြီး ရောင်းနေတာကိုလည်း တွေ့ရပါတယ်။ ဒီအထဲမှာ  ဥကိုစိုက်တဲ့ မြိတ်စားကြက်သွန်၊ ကြက်သွန်မြိတ်တွေ လည်း ကြိုကြားကြိုကြားတွေ့နေရပါတယ်။ ယခင်က တင်ပြခဲ့သလို လှောင်ကြက် သွန်ရဲ့ သက်တမ်းဟာ တစ်လကျော် နှစ်လနီးပါးသာ ကျန်သလို အရည်အသွေးညံ့ ရမယ့် အချိန်လည်းဖြစ်ပြန်၊ မြိတ်စားကြက်သွန်ဥစိုက်ကလည်း များများထွက်ပေါ်ဖို့ အရိပ်အရောင်ပြနေပြီဆိုတော့ စားဖိုဆောင်သုံးသီးနှံ ကြက်သွန်နီရဲ့ အရောင်း အဝယ်အဖို့ လျှင်မြန်သွက်လက် အရောင်းထွက်ဖို့လိုနေပြီဆိုတာ သုံးသပ်တင်ပြ ရပါတယ်။                                 မြင့်ဦး - ပခုက္ကူ