U.S Centers for Disease Control and Prevention မှ ထုတ် ပြန်သည့် အစီရင်ခံစာအရ အမေရိ ကန် နိုင်ငံ အတွင်းသို့ တင်သွင်းလာသည့် ပြည်ကြီးငါးများတွင် ပဋိဇီဝဆေးအစွမ်း ကိုခုခံနိုင်သည့် ဘက်တီးရီးယားတစ်မျိုး (antibiotic-resistant bacteria) ပါဝင်ကြောင်း ကနေဒါသုတေသီများ ကရှာဖွေတွေ့ရှိခဲ့သဖြင့်အမေရိကန်နိုင်ငံ ရှိ စားသုံးသူများအနေဖြင့် စိုးရိမ်ပူပန် မှုများမြင့်တက်လျက်ရှိကြောင်းနှင့် အ ဆိုပါဘက်တီးရီးယားပိုးအန္တရာယ်မှ ကာ ကွယ်ရန် ပြည်ကြီးငါးများကို သင့်လျော် သည့်အပူချိန်တွင် ချက်ပြုတ်သင့်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။
Background