မန်းဈေးကွက်ရဲ့ ဒူးရင်းသီး ထိုင်းဒူးရင်းသီးများ ရန်ကုန်မှတစ်ဆင့် မန်းသို့ Express ကားများနဲ့ ဝင်ရောက်လာပါတယ်။ ဒူးရင်းသီးတစ်လုံး ရန်ကုန်- မန်း တန်ဆာခ ကျပ် ၂ဝဝ ပေးရပြီး ၂ ရက်ခြားလုံးရေ ၁ဝဝဝ ခန့် ဝင်ရောက်ကြောင်း သိရပါတယ်။ ပွဲရုံဈေးအရ တစ်လုံး အနိမ့်ဆုံး ၃ဝဝဝ ကျပ်မှ အမြင့်ဆုံး ၆ဝဝဝ ကျပ်အထိဈေး နှုန်းရှိပြီး လက်လီရောင်းချသူများ အနေနဲ့ တစ်လုံးကို ၈ဝဝဝ ကျပ်၊ ၁ဝဝဝဝ ကျပ်အထိ အရောင်းအဝယ်ရှိပါတယ်။ ဒူးရင်းသီးရောင်းချသူများက မန်းဈေးကွက် အပြင် မေမြို့၊ နောင်ချို၊ ကျောက်မဲ၊ လားရှိုး၊ မူဆယ်အထိ ခရီးစဉ်အဆင့်ဆင့် ရောင်းချသွားကြပါတယ်။ ထိုင်းဒူးရင်းသီးက သံတောင် ထွက် ဒူးရင်းထက် အရသာကောင်း ပိုချိုပြီးအသားထူ၊ အလုံးလှလို့ အရောင်း အဝယ်ကောင်းကြောင်း သိရပါတယ်။ ခင်မြင့်မြင့်သန်း
Background